A zöldárpa és a fogyókúra

Az elmúlt néhány évtizedben a zöldárpa kivonat egyre ismertebb étrend-kiegészítő, ami nemcsak növeli a vitalitásunkat, hanem elősegíti a fogyást is. A piacon egyre több támogatója van, ráadásul tudományosan is alátámasztották jótékony hatását. 

Tények - ami miatt valóban hatékony fogyókúra

Az árpa egy olyan gabona, melyet már évszázadok óta művelnek Ázsiától a Közel-Keletig. Gyakran adjuk levesekhez, készítünk belőle kenyeret és legfontosabb összetevője a sörnek és a whiskynek is. A zöldárpa ennek a növénynek a fiatal hajtásai, melyet még érés előtt takarítanak be.

zold-fogyokura

Jellemzők

A zöldárpa számos olyan enzimet tartalmaz, melyek hozzájárulnak a jó emésztéshez és megszabadítja a szervezetet a lerakódott méreganyagoktól. Segítségével könnyen égetjük el a kalóriákat és oldjuk fel a zsírpárnákat.A lipáz, a zöldárpa egyik enzimje képes lebontani a zsírokat és felhasználható energiává átalakítani. A zöldárpa magas koncentrációban tartalmaz nátriumot, mely segíti a gyomorsav termelését és a megfelelő emésztést. 45%-os fehérjetartalmának köszönhetően teljes értékű tápanyagnak bizonyul.

Funkció

A zöldárpát meg lehet vásárolni por, tabletta és kapszula formájában. Vannak akik saját árpafüvet nevelnek és ezt is felhasználják.

Ajánlások

A zöldárpa kivonatot naponta 1-2 teáskanállal érdemes fogyasztani. Naponta használjuk egyszer vagy kétszer gyümölcslébe vagy vízbe keverve. Idővel mennyisége növelhető a szervezet toleranciáját illetően. Ha sosem használtunk még árpafűlevet, akkor naponta csak egy-két unciával használjuk, amíg hozzászoktatjuk a szervezetünket a készítményhez. Később a mennyiség növelhető, de ne menjünk 3 uncia felé, mivel a lé igen hatékony és erős.

Szempontok

A zöld-árpának erős méregtelenítő hatása van. Ha túl nagy mennyiségben halmozódtak fel a méreganyagok a szervezetünkben, akkor enyhe fejfájást is tapasztalhatunk a tisztulás során. Ha a zöldárpa elfogyasztása után hányingert, emésztési zavart vagy hasmenést tapasztalunk, akkor csökkentsük mennyiségét.

Zöldárpa tabletta

Zöldárpa italpor 250g(Madal Bal)

Zöldárpa italpor 250g (Madal Bal)

Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Az árpafű lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat.

Ár: 1695 Ft
Megnézem

Medicura CSG MixChlorella+Spirulina+Zöld árpa tabletta 120 db

Medicura CSG Mix Chlorella+Spirulina+Zöldárpa tabletta 120 db

A zöld alga (Spirulina) és a kékeszöld alga (Chlorella) különlegessége és egyben legnagyobb előnyük, hogy tápértékük egyedülállóan magas.

Ár: 3295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!