A zöldárpa a csíráztatott gabona hajtása. A zöldárpa, ellentétben a gabonával, teljesen gluténmentes és fogyasztása is biztonságos, mivel nem vált ki semmilyen allergiás reakciót. Hasonlóan a búzafűhöz, rengeteg vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaz, melyek támogatják az emésztőrendszer és az immunrendszer működését.
A zöld-árpában található emésztőenzimek segítenek az ételt teljesen megemészteni. Ez megakadályozza, hogy az élelmiszer emésztetlenül jusson a véráramba, ahol megtámadhatja a védekezőrendszert mint egy idegen anyag vagy kórokozó. Tehát a helytelenül emésztett élelmiszer károsítja az immunrendszert, így okozhat allergiát és autoimmun betegségeket is.
A zöldárpa teli van ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, melyekre a szervezetnek nélkülözhetetlenül szüksége van. Több, mint 90 ásványi anyagot tartalmaz a zöldárpa, többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket, melyek javítják az immunfunkciókat, azáltal, hogy megakadályozzák a baktériumok megtapadását és eljutását a sejtekhez. A szelén kiváló antioxidáns, mely szintén védekezőrendszerünket erősíti. A réz pedig a fehérvérsejtek munkáját fokozza.
Az összes esszenciális aminosav található meg benne, így az ideális, vegetáriánus forrása a fehérjéknek, ráadásul koleszterinmentes készítményről beszélünk. A jó minőségű fehérjék is elengedhetetlenek az egészséges, vibráló immunrendszerhez. Az immunglobulinok fehérjemolekulák, melyek aminosavakkal kapcsolódnak.
Olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a szuperoxid-dizmutáz és a koenzimQ10, melyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabadgyököktől és csökkentik a gyulladásokat a szervezetben. A koenzimQ10 az egyik leghatékonyabb enzim, mely képes frissen tartani a szervezetet. A szuperoxid-dizmutáz megvédi a sejteket az oxidációtól és támogatja az immunrendszert a káros immunsejtek csökkentésével. A zöldárpa prebiotikus anyagként viselkedik, mely táplálja a bélflóra baktériumait.
Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Az árpafű lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat.
A zöld alga (Spirulina) és a kékeszöld alga (Chlorella) különlegessége és egyben legnagyobb előnyük, hogy tápértékük egyedülállóan magas.