A zöldárpa és az immunrendszer

A zöldárpa a csíráztatott gabona hajtása. A zöldárpa, ellentétben a gabonával, teljesen gluténmentes és fogyasztása is biztonságos, mivel nem vált ki semmilyen allergiás reakciót. Hasonlóan a búzafűhöz, rengeteg vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaz, melyek támogatják az emésztőrendszer és az immunrendszer működését.

A zöld-árpában található emésztőenzimek segítenek az ételt teljesen megemészteni. Ez megakadályozza, hogy az élelmiszer emésztetlenül jusson a véráramba, ahol megtámadhatja a védekezőrendszert mint egy idegen anyag vagy kórokozó. Tehát a helytelenül emésztett élelmiszer károsítja az immunrendszert, így okozhat allergiát és autoimmun betegségeket is.

zold-turmix

Ásványi anyagok

A zöldárpa teli van ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, melyekre a szervezetnek nélkülözhetetlenül szüksége van. Több, mint 90 ásványi anyagot tartalmaz a zöldárpa, többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket, melyek javítják az immunfunkciókat, azáltal, hogy megakadályozzák a baktériumok megtapadását és eljutását a sejtekhez. A szelén kiváló antioxidáns, mely szintén védekezőrendszerünket erősíti. A réz pedig a fehérvérsejtek munkáját fokozza.

Enzimek

Az összes esszenciális aminosav található meg benne, így az ideális, vegetáriánus forrása a fehérjéknek, ráadásul koleszterinmentes készítményről beszélünk. A jó minőségű fehérjék is elengedhetetlenek az egészséges, vibráló immunrendszerhez. Az immunglobulinok fehérjemolekulák, melyek aminosavakkal kapcsolódnak. 

Antioxidáns és gyulladásgátló - koenzimQ10

Olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a szuperoxid-dizmutáz és a koenzimQ10, melyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabadgyököktől és csökkentik a gyulladásokat a szervezetben. A koenzimQ10 az egyik leghatékonyabb enzim, mely képes frissen tartani a szervezetet. A szuperoxid-dizmutáz megvédi a sejteket az oxidációtól és támogatja az immunrendszert a káros immunsejtek csökkentésével. A zöldárpa prebiotikus anyagként viselkedik, mely táplálja a bélflóra baktériumait.

Zöldárpa tabletta

Zöldárpa italpor 250g(Madal Bal)

Zöldárpa italpor 250g (Madal Bal)

Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Az árpafű lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat.

Ár: 1695 Ft
Megnézem

Medicura CSG MixChlorella+Spirulina+Zöld árpa tabletta 120 db

Medicura CSG Mix Chlorella+Spirulina+Zöldárpa tabletta 120 db

A zöld alga (Spirulina) és a kékeszöld alga (Chlorella) különlegessége és egyben legnagyobb előnyük, hogy tápértékük egyedülállóan magas.

Ár: 3295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!