A zöldárpa és a koleszterin

A magas koleszterinszint komoly problémát jelent a felnőttek körében. Ez a betegség nem jár látványos tünetekkel, csak settenkedve roncsolja szét a szervezetet. A magas koleszterinszint például növeli a szívbetegség kockázatát. Azonban a zöldárpa ígéretesnek mutatkozik a koleszterinszint kordában tartásában.

zold-arpa-pipacs

A koleszterin

A szervezetnek szüksége van a koleszterinre az anyagcsere folyamatokhoz. A 75%-át a máj állítja elő, 25%-a ppedig az ételekből kerül be a szervezetbe. A koleszterin egyébként egy viaszos, zsíros anyag, mely a testben a sejtmembránok alkotója és számos hormon összetevője. A koleszterinnek két fajtája van, mely mindkettő szükséges a szervezet számára: az alacsony sűrűségű lipoprotein vagy LDL és a magas sűrűségű lipoprotein a HDL.

Funkció

A HDL koleszterinszintet gyakran jó koleszterinnek, míg társát rossznak titulálják. A HDL koleszterin képes csökkenteni az LDL szinjét és a májban kerül kiválasztódásra. Viszont a két fajtának egyensúlyban kell lennie. Ha túl sok az LDL-koleszterin, akkor a jó koleszterin nem tud megszabadulni tőle, így az felhalmozódik a vérben és ráragad az érfalakra.

Az árpa

A zöldárpa az árpa friss hajtásainak kivonata, ami nagymennyiségű kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket, béta-karotint, folsavat, pantoténsavat, klorofillt, katalázt, szuperoxid-diszmutázt és vitaminokat tartalmaz. Ezeknek mennyisége függ az árpa korától és a termesztés helyétől. A zöldárpából készült kivonat pedig segít elnyomni a túlzott koleszterinszintet. Egy 2009-ben megjelent tanulmány vizsgálta az árpafogyasztás és a vér lipidszintjének változásának kapcsolatát a férfiak és a nők körében, akiknek magas volt a koleszterinszintje. Ennek eredményeként megállapították, hogy csökkenti az összkoleszterinszintet, főleg az LDL-t.

Zöldárpa tabletta

Zöldárpa italpor 250g(Madal Bal)

Zöldárpa italpor 250g (Madal Bal)

Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Az árpafű lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat.

Ár: 1695 Ft
Megnézem

Medicura CSG MixChlorella+Spirulina+Zöld árpa tabletta 120 db

Medicura CSG Mix Chlorella+Spirulina+Zöldárpa tabletta 120 db

A zöld alga (Spirulina) és a kékeszöld alga (Chlorella) különlegessége és egyben legnagyobb előnyük, hogy tápértékük egyedülállóan magas.

Ár: 3295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!