A zöld árpa a piacon jelenleg a legjobb elérhető étrend-kiegészítő. A zöld árpa kivonatot az árpafű aratása után közvetlenül állítják elő, majd később por alakban vagy tabletta formájában vásárolhatjuk meg és minden esetben éhgyomorra kell fogyasztani. A szakemberek kimondták, hogy a zöld árpa kiváló forrása a vitaminoknak, fehérjéknek, tápanyagoknak és bizonyított az is, hogy nagyszerűen erősíti az immunrendszert. Tovább a zöld árpa egy olyan antioxidáns, mely segít elpusztítani a rákos sejteket és megakadályozza kialakulását is.
A zöld árpa következetes fogyasztása fokozhatja egészségünket és három hónap alatt fokozhatja fizikai állapotunkat.
A zöld árpa közel három tucat vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, így kiválóan táplál és nagyszerű kiegészítő az egészséges étrendnek. A zöld-árpában C-, B1-, B2-, B12-vitamint találunk, valamint folsavat is. Tovább, a zöldárpa értékes forrása az olyan ásványi anyagoknak, mint a kalcium, a vas, a kálium, a foszfor és a klorofill. Ráadásul a zöld árpa ellátja a szervezetet a legfontosabb kilénc létfontosságú aminosavval is, köztük azokkal is, melyeket a szervezet nem képes előállítani.
A zöldárpa egy olyan antioxidáns, mely megakadályozza a sejtek oxidációját a szervezetben. Ráadásul a zöldárpa olyan erős antioxidáns, hogy képes arra is, hogy megakadályozza a rákos sejtek kialakulását vagy azok növekedését, terjedését is. Több kutatás is megerősítette a zöldárpa rákellenes tulajdonságát. A zöldárpa megöli a leukémiás daganatos sejtjeit, valamint megszüntetheti az agy- és a prosztatarákot is.
A zöldárpa erősíti az C-, B1-, B2-, B12-vitamin valamint jó hatással van a hajra, a bőrre és a körömre.
A zöldárpa olyan fehérjéket tartalmaz, melyek serkentik a sejtek anyagcseréjét. Beilleszthető bármilyen diétába, hiszen nagyszerűen pótolja a szervezet számára szükséges fehérjéket.
Az árpafű magas koncentrációban és az emberi szervezet számára szükséges arányban tartalmaz fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket. Az árpafű lúgosítja a szervezetet, leköti a felesleges gyomorsavat.
A zöld alga (Spirulina) és a kékeszöld alga (Chlorella) különlegessége és egyben legnagyobb előnyük, hogy tápértékük egyedülállóan magas.