Zöldárpa

A zöldárpa és az immunrendszer

(0/0)

A zöldárpa a csíráztatott gabona hajtása. A zöldárpa, ellentétben a gabonával, teljesen gluténmentes és fogyasztása is biztonságos, mivel nem vált ki semmilyen allergiás reakciót. Hasonlóan a búzafűhöz, rengeteg vitamint, ásványi anyagot, antioxidánst tartalmaz, melyek támogatják az emésztőrendszer és az immunrendszer működését.

A zöld-árpában található emésztőenzimek segítenek az ételt teljesen megemészteni. Ez megakadályozza, hogy az élelmiszer emésztetlenül jusson a véráramba, ahol megtámadhatja a védekezőrendszert mint egy idegen anyag vagy kórokozó. Tehát a helytelenül emésztett élelmiszer károsítja az immunrendszert, így okozhat allergiát és autoimmun betegségeket is.

zold-turmix

Ásványi anyagok

A zöldárpa teli van ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, melyekre a szervezetnek nélkülözhetetlenül szüksége van. Több, mint 90 ásványi anyagot tartalmaz a zöldárpa, többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket, melyek javítják az immunfunkciókat, azáltal, hogy megakadályozzák a baktériumok megtapadását és eljutását a sejtekhez. A szelén kiváló antioxidáns, mely szintén védekezőrendszerünket erősíti. A réz pedig a fehérvérsejtek munkáját fokozza.

Enzimek

Az összes esszenciális aminosav található meg benne, így az ideális, vegetáriánus forrása a fehérjéknek, ráadásul koleszterinmentes készítményről beszélünk. A jó minőségű fehérjék is elengedhetetlenek az egészséges, vibráló immunrendszerhez. Az immunglobulinok fehérjemolekulák, melyek aminosavakkal kapcsolódnak. 

Antioxidáns és gyulladásgátló - koenzimQ10

Olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a szuperoxid-dizmutáz és a koenzimQ10, melyek segítenek megvédeni a szervezetet a szabadgyököktől és csökkentik a gyulladásokat a szervezetben. A koenzimQ10 az egyik leghatékonyabb enzim, mely képes frissen tartani a szervezetet. A szuperoxid-dizmutáz megvédi a sejteket az oxidációtól és támogatja az immunrendszert a káros immunsejtek csökkentésével. A zöldárpa prebiotikus anyagként viselkedik, mely táplálja a bélflóra baktériumait.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).